Sírhely lesöprése, levelek eltávolítása

A temető a békesség és visszaemlékezés kertje, de emellett ad módot a munkálkodásra, ami segíti a gyógyulást, enyhíti a fájdalmat. A sírkertekben a megbecsülést jelzik a kegyelet virágai. A tavasszal- ősszel segítséget adunk, hogy milyen növényeket érdemes ültetni és mire figyeljünk a parkosítás kapcsán.

A sírnak békességet és nyugalmat kell sugároznia, ezért az ültetésnél érdemes figyelni a szín harmóniára és arra, hogy három-négy fajta növény kerüljön rá. Az elrendezés szintén fontos, hogy mindegyik növény a legjobban díszítse a nyughelyet, optimálisan tudjon nőni és ne takarja el a fejfát, sírkövet. 

Természetesen a sírhant beültetésénél fontos szempont kell, hogy legyen, hogy az elhunyt szerettünk mely virágokat, növényeket szerette. Ha volt kedvence, vagy amiben szívesen gyönyörködött, akkor kézenfekvő, hogy ezt válasszuk. Vidéken még jellemző, hogy ha fiatalabb volt a halott, akkor színesebb virágok kerülnek az emlékhelyére, mintha idősebb.

A sírkő színe is adhat támpontot a növények kiválasztásánál, a világosabb kő előtt jobban mutatnak a sötétebb, mélyebb tónusú virágok, míg a sötétebb sírkő elé inkább a világos növényeket érdemes ültetni.

Legalább évente egyszer szokás rendbe tenni a sírhely környékét, hiszen elhunyt szerettünk emlékének is tartozunk ennyivel. Érdemes még október közepe-vége felé megrendelni az egyéni sírápolás és karbantartás folyamatait, hogy ne a legforgalmasabb látogatási időszakban, a kilátogató rokonok előtt kelljen ezzel foglalkoznunk.
nyomtatási nézet
Szolgáltatásaink
Kérdése van?